Obiad dnia
-
Poniedziałek - I Kalafiorowa, II Eskalopki, frytki, marchewka.
-
Wtorek - I Krem z dyni z grzankami, II Schabowy z pieczarkami,ziemniaki, surówka z białej kapusty.
-
Środa - I Zupa fasolowa, II Udko z kurczaka, ziemniaki opiekane, mix surówek.
-
Czwartek - I Zupa chińska, II Pieczeń w sosie własnym, ziemniaki, buraczki.
-
Piątek - I Pomidorowa z ryżem. II Naleśniki z serem i z owocami.
Zupy
-
Szef kuchni poleca
Kwaśnica Podzamecka 250ml
250 ml -
Rosół domowy 250 ml
z makaronem babuni 250 ml
-
Pomidorowa z makaronem 250 ml
-
Pomidorowa z ryżem 250 ml
-
Barszczyk czerwony z uszkami 250 ml
-
Flaki sołtysa 250 ml
-
Żurek 250 ml
z białą kiełbasą i jajkiem -
Żurek kasztelański 250 ml
w chrupiącym chlebku z kiełbaską i jajkiem -
Barszcz z krokietem 250ml
DANIA GŁÓWNE
-
Kiełbaska Chłopska Z Rusztu
z pieczywem, ogórkiem kiszonym, musztardą i ketchupem 150g -
Grillowany filet z kurczaka
z frytkami i zestawem surówek, 150g -
Grillowany karczek z masełkiem czosnkowym
z ziemniaczkami opiekanymi i zestawem surówek, 150g -
Polędwica wołowa z grilla
z ziemniakami opiekanymi i zestawem surówek, 150g -
Schab zawijany w cieście z pieczarkami
z ziemniakami i zestawem surówek, 150g -
Tradycyjny kotlet schabowy
z ziemniaczkami opiekanymi i kapustą zasmażaną, 150g -
Pieczeń „Hetmańska”
z sosem pieczeniowym ziemniakami puree i buraczkami, 150g -
Polędwiczka „Diabelska”
w sosie pieprzowym z kluseczkami śląskimi i zestawem surówek 150g -
Polędwiczka „Radziwiłła”
w sosie borowikowo-podgrzybkowym z opiekanymi ziemniaczkami i zestawem surówek, 150g -
Roladka „GAJOWEGO” w sosie grzybowym
z ziemniakami i zestawem surówek, 150g -
Frykas z Rabsztyna
panierowany rożek z boczkiem, kiełbaską, cebulą i czosnkiem podany z kapustą i ziemniakami, 150g -
Pierś z kurczaka
panierowana lub w cieście z frytkami i zestawem surówek, 150g -
DeVolaille po Krakowsku
nadziewany serem żółtym, masłem i pieczarkami z ziemniaczanym puree oraz mizerią, 150g -
Tradycyjna rolada śląska
z kluseczkami śląskimi i sałatką z czerwonej kapusty, 150g -
Polędwica wołowa w sosie pieprzowym
z opiekanymi ziemniaczkami i zestawem surówek, 150g -
Polędwica wołowa w sosie borowikowym
z opiekanymi ziemniaczkami i zestawem surówek, 150g -
Pstrąg z pieca
z frytkami i zestawem surówek, 150g -
Łosoś z pieca
z frytkami i zestawem surówek, 150g -
Placki kartoflane
z sosem pieczarkowym, 150g -
Chwilowo niedostępne
Gołąbki z mięsem w sosie pomidorowym
200g -
Chwilowo niedostępne
Gołąbki z mięsem w sosie pieczarkowym
200g -
Pierogi ciotki Maryny z mięsem
8szt. -
Chwilowo niedostępne
Pierogi ciotki Maryny z kapustą i grzybami
8szt. -
Pierogi ciotki Maryny z Ukrainy
8szt. -
Pierogi Ciotki Maryny ze szpinakiem
8szt. -
Pierogi MIX
-
Placek „szarlatana”
z gulaszem wieprzowym i zestawem surówek, 250g -
Racuchy księdza „Dobrodzieja”
z jabłkami, 150g -
Naleśniki Babci Józi z serem
150g -
Naleśniki Babci Józi z konfiturami
150g -
Eskalopki drobiowe
Eskalopki drobiowe z bukietem warzyw na parze oraz ziemniakami puree
SAŁATKI
-
Sałatka Grecka
sałata, pomidor, ogórek, cebula, ser feta, oliwki, winegret 150g -
Sałatka Biesiadna
sałata, grillowany kurczak, ogórek, papryka, pomidor, grzanki, sos biesiadny 150g -
Sałatka Palce lizać
Grillowany oscypek z Podhala z boczkiem, żurawiną, podany na sałatce - 200g
Menu Urwisa
-
Babciny rosół
-
Zupka pomidorowa z makaronem
-
Zupka pomidorowa z ryżem
-
Filecik z marchewką i frytkami
-
Nuggetsy, ziemniaczki opiekane + ketchup
-
Schabik, ziemniaczki Puree + biała kapustka
Zimne Napoje
-
Pepsi 0,85l
-
Mirinda 0,85l
-
7Up 0,85l
-
Woda 0,5l